Projekt Učiaca sa Trnava, zastrešený občianskym združením Lifestarter, pripravuje v tomto týždni niekoľko vzdelávacích podujatí pre obyvateľov mesta.

V Trnave sa v týždni od 18. septembra budú vzdelávať viac ako inokedy. Trnavčanov čaká desiatka rôznych vzdelávacích podujatí, pre rôzne cieľové skupiny.

MYSLELO SA NA UČITEĽOV
Program Týždňa otvorí podujatie pre riaditeľov škôl a manažérov firiem s názvom Ako sa stať modernou učiacou sa organizáciou?, ktoré pripravuje Harmony Academy.

V utorok štafetu preberá OZ Lifestarter, ktoré pre učiteľov a vzdelávateľov chystá webinár EDUpoint pre učiteľov o tom, ako rozvíjať občiansku kompetenciu v čase pred voľbami. Regionálne centrum podpory učiteľov zas organizuje workshop s názvom Ako pracovať s triedou?, v ktorom sa zamerajú najmä na zvládanie náročných situacií. Podujatia pre pedagógov uzatvára SZŠ Besst s webinárom Ako vytvoriť vlastnú triedu budúcnosti a učiť inak?

PRVÁ POMOC AJ PREVENCIA ZÁVISLOSTÍ
Pre širokú verejnosť je určený workshop „Nebojím sa zachrániť život“ (pondelok, 9:00), v ktorom si účastníci zopakujú a naučia sa zásady prvej pomoci – všetko pod vedením profesionálneho záchranara z Dobrovoľnej civilnej ochrany.
Vo štvrtok podvečer sa zas bude o hovoriť o aktuálnych drogách, ich rizikách a najmä prevencii závislostí. Workshop „S čím experimentujú naše deti?“ bude viesť Združenie STORM, jeho kapacita je však obmedzená.

MLADÍ TRNAVČANIA ŠTUDENTOM
Streda so sebou prinesie motivačnú konferenciu [ROZ]BYŤ pre mladých – jej názov naznačuje, že sa budú búrať mýty o mladých ľuďoch, a to prostredníctvom predstavenia šikovných mladých ľudí z Trnavského kraja. Na dopoludňajší program v Kine Hviezda sú pozývaní deviataci základných škôl, stredné školy aj študenti vysokých škôl, pridať sa však môže aj verejnosť.

PREPÁJANIE VZDELÁVACÍCH ORGANIZÁCIÍ
Štvrtkové popoludnie bude patriť sieťovaniu vzdelávacích organizácií z Trnavy a okolia, ktorých zástupcovia chcú viac vedieť o Učiacej sa Trnave alebo sa zapojiť do niektorého z projektov. Networking prebehne v záhradnej čitárni Knižnice Juraja Fándlyho a je potrebné sa naň registrovať.

PROGRAM AJ PRE SENIOROV
Paletu programu Týždňa celoživotného učenia uzatvára HOTSPOT – workshop pre seniorov, ktorí sa budú učiť, ako pracovať s mobilnými aplikáciami, ktoré uľahčia ich každodenný život. Vek je neobmedzený, z kapacitných dôvodov sa však seniori musia zaregistrovať vopred.

Počas týždňa taktiež OZ Lifestarter spúšťa projekt #učímsatedasom – pôjde o krátke videá so zaujímavými vedeckými faktami a tipmi pre vlastný rozvoj, ktoré budú uverejňované na sociálnych sieťach a počas Týždňa celoživotného učenia sa o nich bude verejnosť môcť dozvedieť každý deň aj z vysielania Trnavského rádia.

Týždeň celoživotného učenia je celoslovenská kampaň, ktorú zastrešuje Asociácia inštitúcií vzdelávania dospelých a snaží sa tak upriamiť pozornosť na význam vzdelávania v každom veku. Všetky informácie o podujatiach v Trnave je možné nájsť na stránke
https://www.uciacasatrnava.sk/tcu2023

Recommended Posts